Logo Stiel
Industrieel Erfgoed in Leiden

STIEL

STIELZ 2003 - nummer 4 - december

stielz 2003 4STIELZ 2003 - nummer 4 - december

In dit nummer o.a. Heiko Tjalsma verlaat bestuur: Een interview met Heiko die terug is getreden als vice-voorzitter van Stiel. Hij is ermee opgehouden omdat hij teveel besognes had met zijn werk en zijn gezin. Ook Stielvoorzitter Fred Sengers treedt per 1 januari 2004 terug vanwege drukke werkzaamheden maar is bereid om lid van het bestuur te blijven.

Verder in deze STIELZ:
Henk de Boer: Hart voor de Meelfabriek
De afgelopen jaren is er veel geschreven over de Leidse Meelfabriek. Henk de Boer, die na de sluiting van de fabriek in 1988 nog jarenlang als beheerder van het monumentale gebouwencomplex aan de Meelfabriek verbonden is geweest, blikt in dit interview van Michiel Rohlof nog eens terug.

Steeds minder steenfabrieken in Gelders rivierengebied
In de afgelopen tien jaar zijn veel waardevolle steenfabrieken in Gelderland verdwenen.

STIELZ monument: 'Burchten van Elektriciteit'
In de rubriek Monument deze keer een publicatie van Jan Vredenberg over de architectuur van elektriciteitsbedrijven in ons land, met o.a. de Leidse elektriciteitscentrale.

Industrieel Erfgoed op internet

Staatssecretaris zegt steun toe aan mobiel erfgoed
Staatssecretaris mevrouw Medy van der Laan gaat bekijken of een bescherming zoals die geld voor onroerende monumenten (Monumentenwet) ook kan gaan gelden voor mobiel erfgoed.

Oude tijd keert terug
De oude tijd keert terug in de vroegere winkel van de Spar in Leiderdorp. De winkel dateert nog van voor de oorlog (1936). Sindsdien is de winkel in handen geweest van de familie Van Gessel. De winkel annex museum die te vinden is aan de Hoofdstraat 164-166 in Leiderdorp, is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Project Bollenschuren gaat door
Het project behoud en herbestemming van bollenschuren gaat door. De provincie Zuid-Holland en de samenwerkende gemeenten in de bollenstreek hebben weer voor drie jaar subsidie verleend voor dit project.

© Stichting Industrieel Erfgoed Leiden