Logo Stiel
Industrieel Erfgoed in Leiden

STIEL

Stichting Levend Ambacht Leiden

STALStichting Levend Ambacht Leiden (SLA)

Vanaf januari 2015 gaat de Stichting Levend Ambacht Leiden (STAL) verder onder een nieuwe naam: SLA. De doelstellingen van de stichting zijn onveranderd, wel komt daar een extra doelstelling bij, namelijk het stimuleren van behoud en overdracht van (specialistische) vakkennis.
SLA in het kort:
•    Behartigen van de belangen van de ‘levende’ ambachten. (‘Levend’ houdt in dit verband in dat deze mensen in hun onderhoud kunnen voorzien door de beoefening van hun vak.)
•    Zichtbaarheid en bekendheid van de ambachten en zijn producten vergroten.
•    Stimuleren van behoud en overdracht van (specialistische) vakkennis.
•    Stimuleren van de uitwisseling tussen ambachtsmensen onderling en tussen ambachtsmensen en publiek (van jong tot oud).
•    Organiseren van publieksactiviteiten gericht op bovenstaande doelstellingen.

De achterban van SLA bestaat uit de ambachtsmensen in Leiden en omgeving. Ook wil de stichting graag ‘nieuwe’ ambachten betrekken bij haar activiteiten.
Beoefent u zelf een ambacht of bent u geïnteresseerd in vakmanschap en wilt u op de hoogte worden gehouden van de activiteiten van SLA? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het bestuur per mei 2015:
Douglas Grobbe, voorzitter
Machiel Wagenaar, penningmeester
Hennie Korthof-Matze, secretaris
Joop Gijsman, bestuurslid

 

In 2019 is STAL opgeheven.

© Stichting Industrieel Erfgoed Leiden