Logo Stiel
Industrieel Erfgoed in Leiden

STIEL

Fototentoonstelling Leidse ambachtslieden in Volkshuis

Op donderdag 10 februari om 17 uur wordt in het Volkshuis aan de Apothekersdijk een fototentoonstelling over Leidse ambachtslieden geopend. Het is een tentoonstelling die zich over verschillende locaties in de stad uitstrekt en ook nog eens regelmatig wordt gewisseld.

Bij boekbinderij Papyrus is het grotendeels handwerkDe afgelopen maanden heeft de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) 22 ambachtslieden in hun werk gefotografeerd. Dat varieert van een meubelrestaurateur, een boekbinder en goud- en zilversmid tot meer bijzondere ambachten als vioolbouwer en orgelboekdrukker. Ook komen enkele ambachtelijke winkels aan bod, zoals een 'ouderwetse' slagerij en kapperszaak. De fotografen zijn met de ambachtslieden in contact gekomen door bemiddeling van de STAL, de Stichting Levend Ambacht Leiden, die het ambachtelijke werk en de vaak historische werkplaatsen voor de stad wil behouden. Met deze tentoonstelling wil STAL daar meer belangstelling voor wekken en ambachtslieden die nog niet meedoen, stimuleren zich bij STAL aan te sluiten. Voor de LAFV is het een mooie gelegenheid om een grote Leidse documentaire op te zetten.

De expositie in het Volkshuis wordt geopend door Hennie Korthof, secretaris van de STAL. Behalve daar wordt ook geƫxposeerd in V&D Leiden, in het Diaconaal Centrum De Bakkerij, in de Universiteitsbibliotheek en in Zorgcentrum Groenhoven. De expositie in het Volkshuis duurt tot 1 april; op de overige locaties nog tot de zomer met fotowisselingen om de 6 weken. Voor de exacte data: raadpleeg www.lafv.nl.

© Stichting Industrieel Erfgoed Leiden